Pages

Friday, January 13, 2012

Reorganizing scraps - AGAIN ;))


Okay I think it is well known amongst scrappers that we have too much stuff, huh? I myself find it very hard to throw away stuff... ;))
But last weekend when I was making cards with a friend I realized that I've filled almost 4 drawers of paper scraps and it was very very messy and I just couldn't find anything anymore ;))

I spent a few evenings purging a lot and the rest of it I cut into 6 x 6" and sorted by colors. I did save some of my fav scraps (in the plastic bags sorted by colors).
In the drawers I also found some kraft & Hero Hues layering papers all ready to fold and score to A2 sized card bases.  Here is a before & after shot!


And here is a card I made using some of the scraps from the plastic bags ;)) I just love that color at the moment !!


Stamp: Hero Arts All the Time CL584, Papers: scraps ;), Inks: Distress inks & Memories dye ink.


How are you organizing your paperscraps? And most importantly how do you keep it organized ;) ?

10 comments:

Mette said...

Yes - I have exactly the same problem and like you sorted all my scraps into colours. I did throw a lot of tiny pieces away and your idea with the clear envelope looks good. I use envelops that are not see-thro - might change :).

Hugs, Mette

lam said...

Sikken en smuk orden du fik ud af det og et super flot kort

Grete said...

Lækker med orden i sine gemmer, også et af mine problemer, har forsøgt med et par forskellige løsninger, men ikke noget der er værd at skrive om.
Det er et super flot kort du har lavet, kan godt forstå at du er vild med de farver.
God weekend

Heidi said...

Hvor er det kanont det kort - Me like :)

Ser ski godt ud med din orden, jeg har selv skuffer der ligner... dog har jeg alt min karton rester i en mappe tror den måler 40x40 og har den altid med mig i tasken, og der er det i farve orden - måske næste projekt skulle være papir rester ;)

Rigtig god weekend

Joan said...

Jeg har ikke så meget mønsterpapir (bruger meget baggrundsstempler), men de rester jeg har kan sagtens være i en 32x32 æske.
Vildt flot kort, kan godt forså de farver er blandt dine favoritter.
Rigtig god weekend :-)

Deirdre said...

Oh Pia - what an amazing card from scraps - love it. Love your organising too.

Rikke said...

Hej Pia
Din gode ide gik så ud iver min lørdag formiddag :) "gud jeg har også fire skuffer" poppede op. det har jeg ikke mere, SKØNT tak for hjælpen ;)

madamtridse said...

Sikke en orden du fik i dine rester. Jeg har alle mine rester i30x30 mapper en til julepapir og en til det andet. Måske de skulle ligge i farveorden, så får jeg måske brugt det lidt mere.;O)

Et utrolig flot kort du har lavet.
Forsat skøn søndag aften
Knus

Jacqueline said...

Beautiful card from scraps - thats why I like to keep mine too - they work inspirational!

Charlie said...

ÅH hvor jeg kender det - jeg har svært ved at smide noget ud der er større end 2x2 for det passer jo med en QK die..... Så der må ofte ryddes op og sorteres. DEJLIGT når det er overstået ikke?? Og jeg er sådan en nørd at jeg elsker at finde på et nyt system i ny og næ - ikke altid en god ide - for det tager jo tid. =0)